Oct 28 2011

3 tahun saya di SMSKB

Published by under Uncategorized

SMSKB
Sekolah yang banyak mengajar saya erti hidup
Sekolah yang banyak mengajar erti guru yang sebenar
Sekolah yang penuh emosi tangis dan tawa
Sekolah yang tiada tolok bandingnya
Sekolah yang tersenyum ikhlas dan senyuman dusta
Sekolah yang jatuh dan bangunnya adalah sengsara akhirnya bahagia
Sekolah yang akan melangkah jauh dari yang dijangka
Sekolah yang juga akan lingkup jika tidak dicara
Sekolah yang akan huru hara jika pekung tidak ditangani segera
Sekolah yang akhirnya ditadbir oleh org2 ikhlas berkerja
Saya banyak belajar di sini
Belajar untuk menepis segala fitnah dan hasad dengki…

No responses yet

Jul 14 2011

Teknik menjawab Biologi SPM

Published by under Uncategorized

Guide to Biology Examination Papers

No responses yet

Jul 14 2011

Variation: Use of Biotechnology in Agriculture— Benefits and Risks

Published by under Uncategorized

Use of Biotechnology in Agriculture

No responses yet

Jul 12 2011

Borang PEKA Individu

Published by under Uncategorized

Biology Scoring

No responses yet

Jul 05 2011

tugasan bab 6 : Nutrition

Published by under Uncategorized

bio nutrition experiment 

Experiment DCPIP sebagai PEKA…

yang lain buat dalam buku laporan amali…

No responses yet

Jun 29 2011

Program BioFact

Published by under Uncategorized

Program bioFact

Kelas 5 Titanium telah berjaya menceriakan kelas dengan nota2 biologi. Program Biofact ini bertujuan untuk meningkatkan penguasaan pelajar dalam biologi dan meningkatkan minat yang mendalam serta memudahkan pelajar mengingat fakta2 biologi.

No responses yet

Jun 29 2011

langsung tiada idea

Published by under Uncategorized

Pagi ni tak macam hari2 biasa, terasa diri ini kosong…banyak kerja sebernarnya tapi macam tiada, nak buat apa pun tak pasti..kena ada jadual yang nampaknya…check list kerja..kalau ada mungkin lebih terancang kerjanya..aduh mcamana ye…Ni satu lagi kes..bila dah siap buat postmortem tiba2 ada lagi yang belum clear dengan format..tak tahulah nak guna yang mana satu…mulalah bila kita hantar dia buat2 kata ada format baru..mcamni susahlah..boleh tak ditetpkan satu format sahaja..itu pun susah ke…
Pagi2 ni kalau boleh nak je cari kebahagiaan..aduh tolong..tapi mcam ada je benada yang tak kena…macamana ye…ada pandangan tak!!!!!!!!!

No responses yet

Jun 27 2011

Tahniah….Tokoh Kepimpinan Sekolah

Published by under Uncategorized

Secara peribadi saya mengagumi kepimpinan Pn Hajah Jamaah bt Hj Taman Pengetua SMSKB…..bukan taksub tapi mengagumi cara beliau mentadbir sekolah…seorang yang mempunyai prinsip dan juga bersifat keibuan…kadang-kadang sukar dijangka idea dan pendekatan yang akan digunakan…cara beliau menangani permasaalahan yang timbul dengan penuh hikmah amat membanggakan.. TAHNIAH….ATAS ANUGERAH YANG DITERIMA…Tokoh Kepimpinan Sekolah
sempena Sambutan Hari Guru Peringkat Negeri Pulau Pinang
23 Jun 2011

No responses yet

Mar 22 2011

esok pasti tiba…

Published by under Uncategorized

Salam sayang semua pelajar SPM 2010..
Hari ini telah berlalu…count down telah samapi kemuncaknya..Sayang sekali kalau kita tak cukup usaha maka kita mungkin terkandas dan masa tak akan kembali seperti dulu…hari selasa minggu ini tak sama dengan selasa juga minggu lepas. Kita ibarat penulis yang mengarang perjalanan hidup kita sendiri. Setiap hari peristiwa yang berlaku akan terus berlalu dan menjadi sejarah kepada diri kita…Terima kasih daun keladi …usaha baik dan dapat anjaran untuk diri sendiri…Walau apa juga result kita esok bukan penamat kepada hidup ini tapi sebagai langkah pertama untuk kita terus maju dan mengejar kejayaan. Doa cikgu bukan sampai takat ini..tapi sampai cikgu menutup rapat mata meninggalkan alam fana ini..cikgu tak akan lupa mendoakan kejayaan semua anak2 murid yang pernah atau tidak cikgu ajar…Jadilah idoala untuk adik2 dan masyarakat…bersatu untuk terus maju…laksanakan alumni..kerana di sana kita diuji untuk bersabar, berdiri dan menonjolkan kebolehan kita. InsyAllah kita jumpa esok hari wasalam….

No responses yet

Mar 17 2011

2011…

Published by under Uncategorized

Salam buat semua pelajar baru SMSKB tingkatan 1 dan 4. Selamat Datang ke Sekolah Hebat… Sekolah Hebat hanya untuk yang hebat2 sahaja. Jadi andalah yang terhebat…Saya bersyukur dengan kehadiran semua warga baru SMSKB kerana menjadi pelengkap selepas dua tahun kita beroperasi…Sekolah ku Hebat memang tepat slogan itu… Anak2 pelajar sekalian…walaupun anda semua datang dengan persekitaran pembelajaran yang sudah kondusif berbanding dengan first batch dulu…anda datang dengan penuh cahaya putih yang mana kami guru2 di sini akan mencorakkan cahaya tersebut menjadikannya lebih putih atau sebaliknnya..
Saya tahu dan makin mengerti apa sebenarnya hajat atau niat saya sebagai guru di sekolah ini…Saya juga seorang guru yang hebat….semua guru2 di smskb perlu jadi hebat…itu akan mendorong sekolah menjadi yang terhebat..Anak2lah yang terhebat..Terima kasih daun keladi…Yang baik dikasih yang jahat buanglah jangan menjadi-jadi….

No responses yet

Next »

/div>
_sidebar();?>